Maarse & Rinkel moeten neonletters verwijderen

AALSMEER – Boekhouders Maarse & Rinkel moeten van de Rechtbank Amsterdam de enorme neonletters met hun kantoornaam van het kantoorpand aan de Witteweg in Aalsmeer verwijderen.

De nieuwe eigenaar van het kantoorpand heeft moeite met de koeienletters ‘Beste Boekhouders’ op de gevel en vooral de grote oranje neonletters op het dak. Er zitten nog twee andere bedrijven in het pand, die hun naam niet op dak of gevel hebben staan. Nu suggereert de gevelreclame dat het pand volledig wordt bezet door het boekhoudkantoor.

Volgens het huurcontract mag Maarse & Rinkel de reclame handhaven. De kortgedingrechter vindt echter dat het boekhoudkantoor de reclame moet weghalen, onder de voorwaarde dat de verhuurder compenserende maatregelen treft. Zo moet de eigenaar het weghalen van de letters betalen en een reclamezuil met de bedrijfsnamen neerzetten. Ook moet hij een eigen vlaggenmast en en een vlag voor iedere huurder plaatsen. Tenslotte moet de verhuurder het boekhoudkantoor een vergoeding betalen van drie keer de maandhuur van 1.790 euro.

De rechter is ongevoelig voor het argument van de ‘Beste Boekhouders’ dat buurman Alfa accountants wél een grote gevelreclame heeft aan de zij- en voorkant.

Foto: Google Maps 

Bron/tekst: Radio Aalsmeer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: WAARSCHUWING: ONGEAUTORISEERD GEBRUIK EN / OF DUPLICATIE VAN DIT MATERIAAL ZONDER UITDRUKKELIJKE EN SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN DE AUTEUR EN / OF EIGENAAR VAN DEZE SITE IS STRIKT VERBODEN! CONTACTEER ONS VOOR VERDERE VERKLARING. !!