Aalsmeer, The Netherlands
+31 6 19503182
Redactie@laurensniezen.nl

Politie bij We Are Here-kraakpand vanwege mogelijke demonstratie

Amstelveen – Rond het kantoorpand aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan in Amstelveen, dat door We Are Here is gekraakt, heeft vanavond een aantal eenheden van de politie zich verzameld.

Volgens een politiewoordvoerder staan de dienders daar uit voorzorg, omdat er om 19.00 uur een demonstratie bij het pand zou zijn aangekondigd. Rond 19.00 uur waren er geen demonstranten bij het pand te zien.

De gemeenste Amstelveen houdt de ontwikkelingen rond het kraakpand nauwlettend in de gaten, nadat op Facebook oproepen de ronde gaan om te protesteren tegen het verblijf van de ongedocumenteerde vluchtelingen. Zo staat voor morgenavond het evenement ‘Project X – We were here first’ gepland, waarbij wordt opgeroepen om met onder meer rookbommen een statement te maken.

De We Are Here-groep nam dinsdag zijn intrek in het leegstaande kantoorpand. Locoburgemeester Herbert Raad van Amstelveen maakte daarop de krakers duidelijk dat ze niet welkom zijn. In de buurt is er sindsdien ook verscherpt toezicht door politie en handhavers.

Bron: NH Media 

Foto: Archief VTF / Vivian Tusveld 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: WAARSCHUWING: ONGEAUTORISEERD GEBRUIK EN / OF DUPLICATIE VAN DIT MATERIAAL ZONDER UITDRUKKELIJKE EN SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN DE AUTEUR EN / OF EIGENAAR VAN DEZE SITE IS STRIKT VERBODEN! CONTACTEER ONS VOOR VERDERE VERKLARING. !!