Aalsmeer, The Netherlands
+31 6 19503182
Redactie@laurensniezen.nl

Drie doden door schietpartij Luik

Luik – Een man heeft in het centrum van Luik twee politieagenten en een voorbijganger doodgeschoten. Twee andere agenten raakten gewond, meldt de politie. De schutter is vervolgens ,,geneutraliseerd’’. De omgeving wordt ontruimd.


UPDATE 11:57

De politie is massaal aanwezig. Het Crisiscentrum van de federale regering in Brussel brengt de situatie in kaart en geeft het advies het gebied te vermijden en de hulpdiensten niet te belemmeren. Burgemeester Willy Demeyer is ter plaatse.

Het motief van de dader is nog onduidelijk. Volgens de krant La Dernière Heure heeft de politie gemeld dat de dader ’Allahu akbar’ zou hebben geroepen.


UPDATE 16:48

Na de gijzeling in de nabijgelegen school werd de man doodgeschoten. De kinderen zijn in veiligheid. De leerlingen van de middelbare school werden naar een nabijgelegen park gebracht, de kinderen van de lagere school naar een kantoor van de provincie in de Rue Beeckman.

De school blijft woensdag gesloten, maar gaat donderdag weer open, zei burgemeester Willy Demeyer. Hij sprak zijn steun uit aan de getroffen families en bedankte het politiekorps voor de inzet. De stad zal binnenkort een minuut stilte in acht nemen voor de slachtoffers, zei hij.


Foto: Pixabay

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: WAARSCHUWING: ONGEAUTORISEERD GEBRUIK EN / OF DUPLICATIE VAN DIT MATERIAAL ZONDER UITDRUKKELIJKE EN SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN DE AUTEUR EN / OF EIGENAAR VAN DEZE SITE IS STRIKT VERBODEN! CONTACTEER ONS VOOR VERDERE VERKLARING. !!