‘Laat huilende zeehondenpups liggen, ze zijn niet zielig’

Nederland – Zeehondencentra in Nederland roepen op om zeehondenmoeders en hun pups in de Waddenzee met rust te laten. Ze denken dat veel jonge diertjes onnodig moeten zijn geworden omdat ze door mensen gestoord zijn.

Onderzoek wijst uit dat de diertjes veel minder hulpbehoevend zijn dan gedacht. Een ogenschijnlijk verweesde pup kan lange tijd alleen overleven als de moeder is gaan vissen, schrijft RTV Noord .

Natte handdoek

Het komt nu vaak voor dat mensen denken dat er iets mis is en ingrijpen. Het is volgens zeehondencentrum Pieterburen lastig in te schatten hoe vaak dat gebeurt. “We zijn soms gebeden met een melding over een eenzame pup”, aldus Sander van Dijk van Zeehondencentrum Pieterburen.

“Er is nog geen onderzoek gedaan naar het gedrag van de moederzeehond als de pup gestoord is door een mens. n geval altijd de pup op. “

Aan het werk

In deze tijd van het jaar in de Waddenzee honderden zeehondjes geboren. Daarom komen de zeehondencentra op het moment met het verzoek om advies over de zeehonden met rust te laten. “Iedereen mag altijd bellen met een melding van een eenzame zeehondpup.” Wij zorgen ervoor dat er 24 uur per dag geobserveerd wordt en mogelijk.

Van Dijk snapt wel dat mensen de eenzame diertjes willen redden. “Het doet ons heel veel als een pup huilt, maar meestal is het een teken dat de moeder klaar is.

Bron: Nos
Foto: Pixabay

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: WAARSCHUWING: ONGEAUTORISEERD GEBRUIK EN / OF DUPLICATIE VAN DIT MATERIAAL ZONDER UITDRUKKELIJKE EN SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN DE AUTEUR EN / OF EIGENAAR VAN DEZE SITE IS STRIKT VERBODEN! CONTACTEER ONS VOOR VERDERE VERKLARING. !!