Aalsmeer, The Netherlands
+31 6 19503182
Redactie@laurensniezen.nl

Man steekt in op omstanders Parijs, terreuronderzoek gestart

Frankrijk e.o – Een man met een mes heeft in het centrum van Parijs ingestoken op willekeurige voorbijgangers. Een van de slachtoffers is overleden. Bij elkaar werden vijf mensen aangevallen, meldt de politie op Twitter. Twee van hen zijn zwaargewond. De dader is doodgeschoten door de politie.

De openbaar aanklager zegt dat de dader volgens getuigen Allahoe Akbar (God is groot) riep en is een onderzoek naar terrorisme gestart. De anti-terreurdienst heeft het onderzoek van de recherche overgenomen.

President Macron heeft na het incident gezegd dat Frankrijk niet zal buigen voor vijanden van de vrijheid. Terreurgroep Islamitische Staat claimt de dader als een van zijn strijders.

De steekpartij had plaats in het tweede arrondissement, nabij de Opéra Garnier. Getuigen melden dat de aanvaller na het neerstelen van de omstanders afliep op agenten op straat, zegt Frank Renout in het radioprogramma Met het Oog Op Morgen. Een vrouw zegt dat hij op drie agenten afrende, waarna die het vuur openden en hem doodschoten.

Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma sprak met een getuige in Parijs. Die vertelt dat een vrouw in haar nek en been is gestoken.


De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb, spreekt op Twitter zijn respect uit voor de “koelbloedige politiediensten die de aanvaller neutraliseerden”. “Mijn eerste gedachten gaan uit naar de slachtoffers”, schrijft hij.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken vraagt op Twitter geen misinformatie te verspreiden. Er verschenen eerder foto’s bij daglicht, die inmiddels zijn verwijderd. Ook circuleren er getuigenverslagen op Twitter met een twijfelachtige herkomst.

Bron: Nos

Foto: Google Images

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: WAARSCHUWING: ONGEAUTORISEERD GEBRUIK EN / OF DUPLICATIE VAN DIT MATERIAAL ZONDER UITDRUKKELIJKE EN SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN DE AUTEUR EN / OF EIGENAAR VAN DEZE SITE IS STRIKT VERBODEN! CONTACTEER ONS VOOR VERDERE VERKLARING. !!