Politie Den Haag: uitvoerig onderzoek naar man die drie mensen neerstak

Den Haag – De politie in Den Haag laat weten dat ze uitvoerig onderzoek doet naar de achtergronden van de man die gisteren in Den Haag drie mensen neerstak. Zijn woning is doorzocht en de politie zegt dat alle “verbale uitingen” die de man deed deel uitmaken van het onderzoek.

Gisteren zei de politie dat de 31-jarige man bij hulpverleningsinstanties alleen bekendstond vanwege verward gedrag. Burgemeester Krikke liet weten dat “er op dit moment geen signalen zijn dat er meer speelt dan dit”.

Opvallend

“Dat de politie nu zegt dat er uitvoerig onderzoek wordt gedaan, is opvallend”, zei NOS-verslaggever Robert Bas op NPO Radio 1. “Inmiddels zijn er getuigen die zeggen dat de man ‘Allahoe akbar’ riep. Omroep West sprak met een getuige die zei dat de man iemand de keel probeerde door te snijden. Het is interessant om te kijken of hij banden had met radicale moslims.”

Bas wijst erop dat Den Haag in het verleden een aantal radicale groepjes heeft gekend, zoals begin deze eeuw de Hofstadgroep en enkele jaren terug een groep IS-aanhangers. Daar zaten ook mensen bij met psychische problemen, vertelden advocaten hem indertijd.

Mes

De aangehouden man stak gistermiddag in de omgeving van het Johanna Westerdijkplein drie mensen neer met een mes. De slachtoffers worden in een ziekenhuis behandeld.

De man liep daarna verder tot hij door drie agenten werd beschoten. Een kogel trof hem in zijn been. Toen hij daarna zijn mes niet wilde weggooien werd hij getaserd. Uiteindelijk is hij door leden van een arrestatieteam aangehouden en naar een ziekenhuis overgebracht.

Let op: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren!

Bron: Nos.nl 

Video: NOS ZAPP

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: WAARSCHUWING: ONGEAUTORISEERD GEBRUIK EN / OF DUPLICATIE VAN DIT MATERIAAL ZONDER UITDRUKKELIJKE EN SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN DE AUTEUR EN / OF EIGENAAR VAN DEZE SITE IS STRIKT VERBODEN! CONTACTEER ONS VOOR VERDERE VERKLARING. !!